Hvornår skal man besøge Bali

Den gode nyhed er at Bali kan besøges året rundt.  Vejret ændrer sig dog hen over året og der er stor forskel på hvor mange andre turister du skal dele øen med – og dermed også priserne på overnatninger – afhængigt af sæsonen.

Balis klima

Grundlæggende har Bali to klimasæsoner – en tør (april til oktober) og en våd (november til marts). Regntiden er dog ikke nødvendigvis et dårligt tidspunkt at besøge Bali på. Regnen begrænser sig for det meste til en kort byge i løbet af eftermiddagen og resten af dagen er for det mest er tør.

Temperatur

Temperaturen i Bali er tæt på at være konstant hen over året og ligger typisk i de høje tyvere eller lidt over treive grader, så det er sjældent du behøver andet end shorts og t-shirt. Planlægger du at besøge det centrale Bali, der ligger højere end det øvrige Bali kan temperaturerne godt være lavere, specielt om aftenen, hvorfor det kan være en god ide at medbringe en sweater og et par lange bukser,

Månedlig Gennemsnitstemperatur Bali

Regnfald

December, januar og februar er de måneder der falder mest regn i Bali. Det regner dog sjældent voldsomt på Bali og oftest begrænser regnes sig til en byge om eftermiddagen, så Bali er bestemt også et besøg værd i regnsæsonen - rent faktiske er slut december den tid på året hvor allerflest besøger Bali.

Månedligt Regnfald I Bali

Luftfugtighed

Luftfugtigheden er højest i regnsæsonen, hvilket svarer til den danske vinter. Den gør at man mærket varmen lidt mere end resten af året, men det bliver tildels opvejet af at solen er mindre markant i den periode.

Månedlig Gennemsnitlig Luftfugtighed Bali

Turismens høj- og lavsæson

Et andet parameter, der er værd at overveje, når man skal beslutte sig for hvornår man vil besøge Bali er om man vil være der i den turistmæssige høj- eller lavsæson. Bali tiltrækker turister året rundt, men der er stor forskel på at være der i juli, august og dagene omkring jul og Nytår, som er de absolutte højsæsoner, eller resten af året.

Besøger du Bali i højsæsonen skal du dele strandende og attraktionerne med, men til gengæld er der mere liv i byerne og udvalget af arrangementer og aktiviteter vil være større.

Udover at der er færre mennesker, er en anden fordel ved at besøge Bali i lavsæsonen at priserne på overnatning falder betragteligt. Eksempelvis koster en ferie villa et sted imellem 30-50 % mindre i lavsæsonen end i de dyreste perioder.

Hvor skal man bo på Bali?

Nu har du forhåbentligt en idé om hvor du skal bo på Bali. Hvis du endnu ikke ved hvor du skal bo, så kig i vores "Hvor skal man bo på Bali guide" eller tag et kig på vores mange villaer på Bali. Har du brug for hjælp sidder vores danske Bali eksperter klar til at hjælpe dig.