Guide til Ubud

Måske er det de bløde, grønne bakker og frodige skove som omgiver dalen, måske er det de betagende templer som ligger strøet ud over landskabet, eller de lokales rolige mine når de passer deres hverdags-sysler; hvad end det er - noget er der, som gør Ubud til et ganske særligt sted.

Ubud overblik

Kultur, smuk natur og en venlig befolkning - essensen af Bali.
Kultur
Ubud er Bali's kulturelle og spirituelle hovedstad.
Strand
Nærmeste strand er 45 minutter væk.
Restauranter
Stor variation og generelt højt niveau. Restaurant Mozaic betegnes af mange som Balis bedste.
Natteliv
Mere afdæmpet end sydpå, men flere steder spiller live musik.
Med børn
Masser af børnevenlige aktiviteter, men ingen strand.
Spa og massage
Intet andet sted på Bali finder du så mange spa-steder.
Aktiv ferie
Rafting, trekking,træklatring, cykelture og meget mere...
Dykning
Padangbai, 1½ time fra Ubud er det bedste bud.
Surfing
Canggu og Seminyaks bølger er en times kørsel fra Ubud
Afstand fra lufthavn
1-1½ timer

Ubud er milevidt fra de traditionelle turistbyer, hvor rejsende ellers flokkes. De fleste der besøger Ubud gør det for at udforske balinesisk kultur og øens naturlige skønhed.

Nogle af de mest pragtfulde templer på hele Bali ligger i Ubud-regionen. Ikke alle er åbne for offentligheden, men langt de fleste af dem er. Mange af templerne er stadig i brug, og besøgende kan overvære traditionelle religiøse ceremonier og flotte opvisninger af oprindelige danse, alt sammen i vildt betagende, nærmest magiske rammer.

Balinesisk spiritualitet lever i bedste velgående i Ubud og trækker mange rejsende til. Ikke overraskende kommer mange til området for netop at lære nogle af de lokale yoga- og meditationsteknikker. Der findes flere forskellige centre som tilbyder undervisning for turister, og alle byder de på kurser over flere dage til meget rimelige priser. De oplevelser du kan få gennem yoga og meditation er bestemt umagen værd, og intet andet sted i verden vil du kunne lære og praktisere disse teknikker i så maleriske omgivelser.

Ubud rummer en hel stribe spa-bade, og et besøg her er et fint supplement til de spirituelle bestræbelser. Mange af stederne lægger særlig vægt på at fremhæve de helende, spirituelle aspekter af den balinesiske kultur.

Og som om det ikke var nok, er der også en hel vifte af museer og forestillinger at opleve i Ubud. Man kan få det indtryk at hele stedet på forunderlig vis er blevet bevaret fra en anden tidsalder. hvilket er med til at gøre Ubud helt unik på Bali.

Der er også en anden grund til at rejsende søger til Ubud. Det er nemlig en ideel base, hvis man vil udforske Balis vilde natur. Om du vil tage turen gennem den berømte Monkey Forest, opdage myriader af farver i den botaniske have, eller ride på elefantryg gennem den lokale safaripark - så er de halvt vilde, halvt tæmmede områder i udkanten af Ubud et oplagt sted at tage på eventyr. Lidt længere væk venter vulkaner på at blive bestiget og fossende floder at blive udforsket.

Vil du helt tæt på den Balinesiske kultur, så er Ubud det helt rigtige sted at bo.