Guide til Sanur

På Balis sydøstlige kyst ligger Sanur som længe har været favoritstedet for dem som går efter en fredelig ferie tæt ved strand og hav. Sanur er omgivet af kilometerlange sandstrande og krystalklart vand – ganske enkelt indbegrebet af et tropisk paradis i det 21. århundrede.

Sanur Overblik

Centralt beliggende badeby. Ideel for familier.
Kultur
Kunst interesserede bør besøge Museum Le Mayeur.
Strand
Lyst, blødt sand - perfekt til børn.
Restauranter
God billig lokal mad, internationale restauranter - Sanur har det hele.
Natteliv
Relativt afdæmpet natteliv, men Kuta og Seminyak er kun 30 min væk.
Med børn
Der er masser af aktiviteter for børn i området.
Spa og massage
Kaffe-, kokosnød. og the-behandling er bland de mange muligheder.
Aktiv ferie
Besøg en af de lokale operaører for adventure-tours.
Dykning
Du kan dykke og snorkle omkring Sanur, men der findes bedre steder på Bali.
Surfing
Enkle surfs spots, men de er ikke blandt Bali's allerbedste.
Afstand fra lufthavn
30 minuttes kørsel

Moderne bygninger blander sig harmonisk med de ældre, mere traditionelle huse i byen og hele området er forbløffende velplejet. Der er mange smukke skuer på gåturen rundt i Sanurs gader, for kystbyen rummer, ud over sit eget velholdte ydre, også nogle få udsøgte seværdigheder som f.eks. den historiske Belanjong søjle og Le Mayuer museet.

Sanur er fantastisk turistvenlig i sin udformning. Næsten alle hoteller og ferie-villaer ligger blot 5-10 minutters gang fra stranden. Sandt at sige er alt i byen inden for gå-afstand, for byen er smal og kun et par kilometer lang. Hovedgaden som alting er centreret omking løber parallelt med stranden et par hndrede meter inde i landet.

Naturligt nok fylder restauranter og butikker godt op i byens centrum, eftersom Sanur er en lille by. De fleste butikker og markedsboder er ikke meget forskellige fra hvad man kan finde i en typisk ferieby (lokale souvenirs, kunsthåndværk, T-shirts..) med der er nogle få skjulte perler at finde, hvis man leder lidt.

For dem som har brug for at krydre ferien med mere eventyrlige oplevelser byder Sanur på en række vandsportsaktiviteter. Der er nok ikke noget der slår oplevelsen af at dykke i det krystalklare vand omkring Sanur på en solrig dag. De underfulde glimt af det undersøiske rige giver minder for livet. Hvis du vil have lidt mere fart og spænding, kan du altid vove dig ud på vandski eller prøve kitesurfing, begge dele skal nok få adrenalinet i gang.

En anden stor fordel ved Sanur er, at byen ligger godt i forhold til mange af de andre turistmål på øen. Både Kuta og Ubud kan nås med en kort taxa-tur, så hvis den tropiske fredfuldhed begynder at blive lidt for meget af det gode, og du gerne vil ud og udforske andre steder på øen, så kan det nemt lade sig gøre fra Sanur.