Guide til Nusa Penida

På Nusa Penida kan du virkelig tilpasse dig et simpelt ø-liv – et ophold her handler helt og holdent om at gå på opdagelse, svømme i vandfaldssøerne og tage på trekking langs kystens klipperev.

Stedet er kendt for at være et uofficielNusa -penida -dive -site -dive -spotst fuglereservat. Fortab dig i naturens lyde, de vilde skrig fra sjældne stærearter og meget mere.

Da turismen er begrænset, er strandene nærmest uberørte. Crystal Bay er en af de mere spektakulære strande med diamantglimtende vand og blødt, hvidt sand – og som oftest kan du opleve at have hele bugten for dig selv. Førsteklasses dykkersteder omkring øen giver mulighed for at svømme side om side med de fantastiske klumpfisk og kæmpestore djævlerokker.

På Nusa Penida er du langt fra alfarvej og her er så godt som ingen deciderede shoppingsteder. Der er kun en enkelt hæveautomat på hele øen, så vær sikker på at have kontanter nok til hele dit ophold. Øens naturlige vandforekomster er sparsomme, og det samme er vegetationen. Selv de basale fødevarer fragtes ind med båd, så regn med at priserne er lidt højere end på hovedøen. Der er til gengæld intet af den slags ødsle komfort, som turisten ellers kan spendere rigeligt på. Det er kort sagt den perfekte mulighed for at slippe væk fra hverdagens trummerum og give sig hen til en anden side af livet.

Nusa Penida er ikke stedet, hvis du søger natteliv. Øen passer bedre for dig som vil væk fra menneskemylderet, slappe af i uberørte, landlige omgivelser og mærke den lokale gæstfrihed. Der er nogle små spisesteder, mest såkaldte Warung-boder langs vejene, som serverer dagens fangst. Og du kan overvære den lokale underholdning i form af traditionel dans – imponerende og respektindgydende at opleve.

Drømmer du om en spirituel rejse ind i hjertet af Indonesien, finder du næppe en finere ramme end Nusa Penida.