Guide til Nusa Lembongan

Nusa Lembongan er en drøm der er blevet til virkelighed – drømmen om den øde ø. Strandene kunne være den slags Robinson Crusoe satte fodspor på, solnedgangene er pragtfulde og de rullende bølger frister selv hårdnakkede landkrabber – du kan være vis på at dit ophold her bliver mindeværdigt.

Nusa Lembongan overblik

Ø-liv som det fandtes på Bali for 25 år siden.
Kultur
Strandene, havet og roen er det der lokker folk til Lembongan.
Strand
Find din helt egen, og føl dig som Robinson Crusoe.
Restauranter
Der dukker langsomt flere og flere gode steder op.
Natteliv
Enkelte beach parties, men generelt roligt
Med Børn
Rolige strande og forskellige vandaktiviter
Spa og massage
Der er et par mindre spas på øen
Aktiv ferie
Wake boarding, havkajak og små vandreture.
Dykning
Dyk med tonstunge klumpfisk.
Surfing
Gode muligheder, men kun for erfarne surfere.
Afstand fra lufthavn
30 min. med bil og 30 min med båd.

Dette hjørne af paradis ligger bare 20 kilometer fra hovedøen og er overstrøet med mangroveskov, kalkstensklipper og charmerende små landsbyer. Og der er heldigvis ingen biler i syne til at spolere de betagende naturscenerier.

Sunset Beach og Dream Beach kan næsten ikke undgå at toppe både forventninger og fantasi med glitrende blåt vand, lysende koralrev og perlehvidt sand. Surfere, dykkere og snorklere må nok knibe sig i armen en gang. Her i Lembongan er bølgernes styrke stabil og inviterende. Dykkere og snorklere kan glæde sig over de stort set uberørte skatte i Crystal Bay. Hvis du har mod på mere, kan du se tang-farmenes dybgrønne afgrøder, de imponerende bølger ved Devil's Tear og den mistænkeligt udseende hængebro, der leder til Nusa Penida. Gå heller ikke glip af de uforlignelige solnedgange langs Jungut Bay.

Du kan finde det rent og skært nødvendige på Nusa Lembongan; atmosfæren her lader dig komme på bølgelængde med naturens enkle fornøjelser, snarere end luksuriøse shoppingmuligheder. Hvis du gerne vil på shopping så sæt en dag af og tag turen til hovedøen, hvor mulighederne er helt anderledes.

Aftenunderholdning findes, men ikke af den slags som varer til langt ud på natten. I stedet kan du lade dig rive roligt med af en mere tilbagelænet vibe. De fleste hoteller har egen bar, og der er et stort udvalg af restauranter fordelt ud på øen. Blue Corner Bar kan byde på aftensvømning, bål på stranden og kolde øl indtil kl. 3 om natten på fredage. Ud på aftenen kan du ske at støde på surfer-typer på vej op til Scooby Doo Beach Bar.

Så hvis du gerne vil bort fra Balis højstemte festscener og lade årene glide af dig midt mellem legendariske brændinger, forrevet landskab og bugtende mangroveskove – så lad Nusa Lembongan blive din lille bid af himmelen.