Guide til Lovina

Syv landsbyer, en strand med sort sand og fortryllende varme kilder, er de bestanddele som tilsammen udgør Lovina. Dette rolige lille knudepunkt i nord er det perfekte sted for dig som søger væk fra sydøens travlhed.

Lovina overblik

En række afdæmpede kystbyer i det nordlige Bali
Kultur
Singaraja- Balis gamle hovedstad, templer og delfiner.
Strand
Mørke sandstrand med roligt vand
Restauranter
Lær at lave autenstisk Bainesisk med på et madlavningskursus.
Natteliv
Live musik og enkelte klubber.
Med børn
Vandaktiviter, fisketure og delfiner.
Spa og massage
Lavere standard end sydpå, men også lavere priser.
Aktiv ferie
Tag en vandre- eller cykeltur i det grønne bakker.
Dykning
Nærliggende Puri Jati og Menjangan island er super steder.
Surfing
Bølgerne er typisk for små til at surfe.
afstand fra lufthavn
3-4 timer.

Du kan gå ombord på en af turbådene og opleve springende delfiner bryde havoverfladen; eller bløde op med et kurbad i det helsebringende vand fra Banjars varme kilder; eller dvæle i det stemningsfulde buddhistiske kloster Brahma Vihara Arama.

Frodige grønne haver, små snoede gader og masser af hyggelige cafeer sætter scenen for en magisk oplevelse på nordkysten.

Rolige farvande med små vuggende fiskerbåde omgiver kysten, og Lovinas sorte sandstrande er ganske enkelt pragtfulde at skue. Til forskel fra til de kraftige bølger sydpå, er forholdene her perfekte til badning, snorkling og solbadning. Du kan snorkle ude ved de lokale rev eller tage med på en af de populære “Spice Dive”-ture og udforske de mindre øer ud for kysten.

Kalibukuk er centrum for de fleste aktiviteter i Lovina. Her kan du skimme de lokale butikker og deres udvalg af T-shirts, håndlavede produkter og små souvenirs. Særligt populære er de håndskårne delfinfigurer i træ, som er kopier af den flotte statue oppe ved kystvejen Jalan Bina Ria. I Singarja finder du mindst to større supermarkeder med mange købmandsvarer på hylderne, deriblandt også en del typisk vestlige varer.

Nattelivet er afslappet, men det skorter nu ikke på steder hvor du kan tilbringe en fornøjelig aften. Langs kysten er der mange restauranter og cafeer at vælge imellem. Der er to natklubber i byen for de danseglade, og her er også åbent når stjernene tændes. Warung Bali er en af de ældste warung'er i Kalibukuk og et godt sted at synge sammen med de lokale.

Malerisk, rolig og charmerende, og med sit balinesiske særpræg i behold - det er Lovina i en nøddeskal. Tilsæt fredelige strande, grønne bjerge og et stærkt lokalt islæt - lyder det lokkende? Så er Lovina stedet for dig.