Guide til Lombok

Den mildere side af Indonesien venter på at byde dig velkommen. Lombok er blot et enkelt skridt videre fra den hektiske hovedø, men når først du ligger på den bløde sandstrand og drømmer i skyggen af en vulkan – så er det som at være kommet til en anden verden.

Mt. Rinjani, Lombok

Det er kun for nylig at Lombok er kommet med på banen når det kommer til turisme i større stil, Men flere og flere tager turen over for at finde deres hjørne af paradis. Med strømmende vandfald, Mount Rinjanis knejsende skønhed og kurvede hvide strande så kan du meget vel finde lige det paradis du søger..

er kendt som ”det uspolerede Bali” og er rig på strande af den slags som kunne pryde ethvert postkort. Hvordan dit drømmebillede af en tropisk ø end ser ud – så findes det her. Fra klippeskær langs kysten og skummende bølger, til sukkerhvide strande med sagte bølgeslag og en grøn kant af træer og planter. Du kan dykke ned i det klare vand og opdage en anden verden, eller du kan sætte linen op og fiske efter din aftensmad på den anden side af revet.

Lombok kan vise sig at være en rendyrket fornøjelse for dig som elsker at støve markederne igennem for gode fund. På det store marked i Sweta kan du finde virkelig smukt kunsthåndværk, fra keramik til tøj og tekstiler. Hvis du er på udkig efter farverige og unikke sroffer, så er der mulighed for at lægge vejen forbi en af de lokale tekstilfabrikker og give fantasien frit løb. I de charmerende landsbyer kan du finde lokale masker og håndlavede træfigurer og -relieffer. Der er altid noget særligt at tage med sig fra Lombok.

Lombok er en fredsommelig ø, hvor nætterne er anderledes rolige end på Bali. I stedet for at feste løs til de små timer kan du slå dig ned med en øl ved en af de lokale hytter langs stranden, bestille cocktails på elegante barer eller gøre dig bekendt med noget af Indonesiens fineste gastronomi. I nogle områder, især omkring Praya, er alkohol ikke på drikkekortet hos alle barer og restauranter, pga. den overvejende muslimske befolkning.  

Hvis du gladeligt bytter det myldrende liv på Bali mod overvældende skønhed og en nuancerig oplevelse af den lokale kultur, så tag turen over til Lombok og opdag en anden side af Indonesien.