Guide til Kuta

Kuta er et mekka for surfere og unge rejsende. Byen breder sig mange kilometer ind i landet og det giver plads til billige overnatningsmuligheder og et meget aktivt bycentrum. Men ligesom på resten af øen finder du også her eksklusive ferieboliger et stenkast fra stranden.

Kuta overview

Sol, surf og natteliv.
Kultur
Stranden og nattelivet er Kutas primære attraktioner.
Strand
5 km sandstrand der pulser af liv.
Restauranter
Stort og varieret Ubud, men ikke på niveau med naboen Seminyak.
Natteliv
Utvivlsomt Bali's mest festlige by.
Med børn
Waterbom vandland og en god strand.
Spa og massage
Prøv Kutas blinde massører - en byens bedste saloner.
Aktiv ferie
Tag en dagtur til det centrale Bali
Dykning
De nærmeste dykkerspots er 1-2 timer væk
Surfing
Masser af muligheder for både begyndere og erfarne surfere
Afstand fra lufthavn
10-20 min.

Strandene ved Tuban og Kuta giver begge et lille glimt af paradis. Det bølgende lune vand slikker op ad kystlinjen, og længere ude er bølgerne store og mange nok til at underholde og udfordre de surfere, der gæster stranden. Strandene er velbesøgte, men hvad gør det hvis man er ung og nyder livet i solen, og der tilmed er rigelig plads til alle?

Om aftenen kan byens rejsende som oftest nyde en solnedgang, som måske ikke findes smukkere på hele øen. Den synkende sol maler himlen med klare røde, violette og orange farver. Med fri sigt ud over havet er det et betagende syn.

Den mageløse udsigt er ikke det eneste som Kuta kan byde på når aftenen nærmer sig. Kuta er uden konkurrence den mest livlige by på hele øen, hvad fest og natteliv angår. Du behøver ikke bruge en mindre formue når du fester i Kuta - klientellet er ungt og sikrer at barer og klubber giver gode betingelser for dem, som ikke lige har lommerne fulde. Billig alkohol flyder om natten i Kuta, og der er et bredt udbud af spillesteder til underholdning for tørstige gæster med smag for det lokale bryg.

Byen er lidt af en labyrinth og det ses tydeligt at der er blevet bygget ud af flere omgange i løbet af de sidste par årtier. Der alle mulige slags butikker i centrum af byen, men mange af dem er den slags man typisk kan forvente at finde i en turistby, med et stort udvalg af lokal merchandise og rejse-fornødenheder.

Restauranterne i Kuta er ganske gode og ligger i den lavere ende af pris-skalaen. Menukortet har som regel overvejende retter fra det international køkken. Der er nogle få gourmetrestauranter i byen, men som regel finder man et spisested ud fra hvor man regner med at tilbringe aftenen, så strandcaféerne er lige så populære som spisestederne inde i byen.

Alt i alt giver Kuta en glimrende smagsprøve af hvad Bali kan byde på. Der er bestemt mere særprægede og eksklusive områder at besøge på Bali, men er man mest ude efter en fantastisk strandferie, så er Kuta det rigtige sted.