Guide til Gili-øerne

Engang myldrede Gili-øerne med rygsækrejsende som kom på ø-hop fra Bali. Tiderne skifter og Gili-øerne bliver mere og mere populære hos dem som søger et billedskønt ø-paradis; men øerne har ikke mistet den tilbagelænede vibe der i sin tid tiltrak de sjælesøgende rejsende.

Gili overblik

Det perfekte tropisk ø-paradis
Kultur
Gili-øerne har en helt unik afslappet livstil. Museer og atracktioner findes ikke her.
Strand
Krystal klart vand og hvidt sand. Det bliver ikke meget bedre.
Restauranter
Grilled fisk of skaldyr og et bredt udvalg af restauranter.
Natteliv
Der festes på Gili Trawangan. Specielt på mandage, onsdage og fredage.
With kids
Børnevenlige strande og ingen biler og motorcykler.
Spa og massage
Enkelte villaer og resorts har spa's.
Aktiv ferie
Lær at fridykke eller tag en tur Lomboks smukke Mt Rinjani.
Dykning
Minutter fra øerne findes dykkersteder til alle niveauer
Surfing
Der er et par enkle steder på Trawangan og Meno
Afstand fra lufthavn
30-40 min i bil og 1½ time i båd

Øerne Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan tæller blandt deres rigdomme smukke strande, farverige koralrev og en venlig lokalbefolkning. Lungerne frådser i ren og skær havluft, for der er ikke en eneste bil eller motorcykel på øerne.

Tiden synes at stå stille på øens spektakulære strande. På Gili-øerne kan du forvente fint kridhvidt sand, glimtende turkisblåt vand og masser af liv under vandoverfladen her i ”skildpaddernes hovedstad”. Nyd dagene og tag på dyk mellem de farverige koralrev, der myldrer af liv. Flyd gennem vandet med de yndefulde djævlerokker, vov dig forbi de hvidtippede revhajer og lad dig betage af dybets uberørte skønhed.

Er du ikke til dykning, så er det bare at slikke sol på de bløde sandstrande eller bade i det lune havvand, indtil den glødende solnedgang toner frem hen over Balis majestætiske Mount Agung.

Gili-øernes byder på feriedrømme væk fra hverdagens virkelighed, og dermed være også sagt, at shoppingmulighederne på øerne er ret begrænsede, bortset fra et par ny-åbnede modeforretninger på Gili Trawangan. Der er små kiosker der sælger basale rejse-fornødenheder som solcreme og solbriller, og der er også masser af dykker-butikker, hvor man kan finde snorkel-udstyr. Men brug i stedet tiden på at smage på de overdådige fiske- og skaldyrsbuffeter med friskfangede lækkerier. Og lyt til reggaemusik samtidig med at du slapper af i en af de åbne strandhytter.

Gili-øerne er det perfekte refugium, borte fra den larm og travlhed, der kan præge hovedøens rejsemål. Dette stilfærdige paradis er prydet af eksotiske strande og svajende palmer; der er masser af tid til afslapning, og til at lade sig forynge på krop og sind under den varme sol. Opdag det hemmelige undervands-univers, med svømmende skildpadder og føl fredfyldtheden på dette ø-paradis.