Guide til Candidasa

Mellem bjergene og Amuk-bugten kan du få et glimt af den oldgamle balinesiske kultur, glitrende lotus laguner og afsondrede stier der fører op til Mount Agung.

Candidasa overview

Rolig kystby omgivet af traditionelle landsbyer.
Kultur
Besøg de lokale temple eller Vandtemplet (Tirta Gangga) 20 min. væk.
Beach
Små lommer af sand udgør stranden.
Restauranter
Adskillige fine steder med havudsigt inkluderet.
Natteliv
De fleste restauranter funger også spm barer, men meget afdæmpet natteliv.
Med børn
Der er få aktiviteter rettet mod børn.
Spa og massage
Ved vores sidste optælling var der tre spa- massage steder.
Aktiv ferie
Trekking igennem små landsbyer, rismarker og regnskov.
Dykning
Kun for erfarne dykkerer. Tour operatør arrangerer ture længere nordpå.
Surfing
I regnsæsonen kan du indimellem være heldig at finde en god bølge.
Afstand fra lufthavn
1½-2 timer

Candidasa er fuld af fascinerende skønhed og spor efter en rig historie. Du kan besøge den traditionelle landsby Tenganan og se de lokale væve, bade i de kongelige svømmebassiner ved det gamle Vandpalads, eller trave gennem grønne rismarker ind i skyggen af den store vulkan, Mt. Agung.

Når tidevandet ruller ind sluger det strandene ved Candidasa, men blot 5 km oppe ad vejen finder du den hemmelige” Pasir Putih strand. Denne betagende lyse sandstrand ligger omkranset af svajende palmer og køligt blåt koralvand. Gå en tur mellem Warung-boderne, slap af med en omgang traditionel massage eller sug bare til dig af den varmende sol. Candidasa er også et førsteklasses dykkersted. Ved Shark Junction kan du svømme side om side med hajer, djævlerokker og klumpfisk hvis du er der i sæsonen.

Man kan finde masser af skønne og smukke sager i Candidasa; flettede kurve, traditionelle saronger, udsøgt silke og en hel mængde håndlavede varer fra det indonesiske ø-hav. Det berømmede dobbelte ikat-stof Geringsing fremstilles i landsbyen Tenganan. De fleste af disse varer bliver fremstillet og solgt af lokale familier, så hvis du handler i de små selvejede butikker, er du også med til at støtte lokalområdet.

Kystvejen er kantet af små maleriske cafeer som serverer drinks og lokale specialiteter. Nyd en kold øl og en satay lilit mens du ser solen gå ned over bugten. Tæt på Lotus Lagunen finder du Leganda, byens eneste ”hotspot” med live musik. Ellers er nattelivet ret begrænset.

Candidasa har noget at byde på for alle slags rejsende. Om du er på udkig efter en afslappet strandstemning, en smag af den traditionelle kultur, eller oplevelser i den indonesiske natur, så er Candidasa den perfekte ramme for dit ophold i Indonesien.